donderdag, 15 mei 2014 18:44

Michiel van Liere op bezoek bij de Krachtfabriek

D66 wethouder Michiel van Liere uit Houten komt op 19 mei tussen 13:00 en 16:30 op bezoek bij de Krachtfabriek in Houten.

 De Krachtfabriek is een initiatief waarvoor een jaar geleden de eerste afspraken werden gemaakt. Inmiddels heeft het een juridische status in de vorm van een coöperatie.  De Krachtfabriek biedt werkwillenden in Houten en omgeving de mogelijkheid zich aan te sluiten en deel te nemen in zowel sociale als productieve en creatieve activiteiten.

Alles met als doel  weer betaald werk te vinden. Vanuit de overtuiging dat zelfrespect voor een groot deel voortkomt uit het kunnen delen van eigen kennis en kunde geldt voor deelnemers het motto: “kom niet alleen Halen maar kom ook Brengen”. Op deze basis hebben zich nu reeds meer dan 80 werkwillenden aangesloten en loopt er een actief programma van workshops, creatieve bezigheden, sociale activiteiten, netwerk bijeenkomsten, uitwisseling van ervaringen bij het solliciteren enzovoort. De doelstelling om door deze activiteiten deelnemers uit hun isolatie te halen en hen hun kracht te laten hervinden beginnen vruchten af te werpen. Er zijn al enkele deelnemers “uitgevlogen” omdat ze betaald werk gevonden hebben. Meer informatie kan u vinden op: http://www.dekrachtfabriek.nu/.

Momenteel gebruikt de Krachtfabriek een lokaal van de basisschool het Mozaiek, maar er zijn vergevorderde besprekingen met de gemeente Houten over het ter beschikking stellen van meer ruimte.

Bij deze nodigen wij u uit bij het bezoek van Michiel van Liere aan de Krachtfabriek aanwezig te zijn. Gezien het feit dat we nu nog slechts een lokaal  ter beschikking hebben vraag ik u uw eventuele aanwezigheid tevoren aan mij te melden.