maandag, 24 augustus 2015 08:05

Cursussen bij Bibliotheek Houten

Cursussen Bibliotheek Houten Cursussen Bibliotheek Houten

In de bibliotheek Houten kun je dit najaar weer diverse interessante cursussen volgen!

Cursus Gedichten schrijven
Het schrijven van een gedicht is een proces van passen, meten, kiezen en zoeken naar dat ene woord of dat ene beeld. Voor wie hierover wil leren en ermee wil experimenteren organiseert de Bibliotheek Houten-Centrum de cursus Gedichten schrijven.
Deze cursus wordt gegeven door Trea Scholten, ervaren schrijfdocent, schrijver en ondernemer in taal en schrijven. Zij organiseert cursussen, workshops en trainingen voor ‘plezierschrijvers’, zakelijk schrijvers en journalisten en workshops op maat als invulling van een themabijeenkomst, feest of personeelsuitje. Trea is een van de oprichters van het digitale tijdschrift Frontaal.
De cursusdata zijn 15, 22 en 29 september, 6 en 13 oktober, van 19.30 – 22.00 uur. Deelname aan de cursus kost € 125,00; vrienden en leden van de Bibliotheek krijgen 10% korting.

Basiscursus Fotografie
Wie meer uit zijn fotocamera wil halen kan zich nu aanmelden voor de basiscursus Fotografie, vanaf 19 september 2015 in de Bibliotheek Houten-Centrum. De lessen zijn een mix van uitleg over technische aspecten en toepassing in de praktijk. Als huiswerk zoeken de cursisten bestaande foto’s bij het thema van de volgende les en voeren zij fotografeeropdrachten uit. Het resultaat wordt in de les besproken, daarbij komt ook werk van bekende fotografen aan de orde. Docent is Paul van der Klei, gediplomeerd vakfotograaf en parttime fotografiedocent bij het Utrechtse Centrum voor de Kunsten.
Cursusdata: 19 september, 3, 10 en 31 oktober, 7 en 14 november van 10.15 – 13.15 uur. Deelname aan de cursus kost € 180,00. Bibliotheekleden en vrienden van de Bibliotheek krijgen 10% korting. Voor jongeren tot 21 jaar is er een gereduceerd tarief van € 150,00. Cursisten moeten in het bezit zijn van een camera, bij voorkeur spiegelreflex, maar een compact-camera kan ook.

Striptekenen kun je leren
Samen met Striptekenschool Studio Bontekoe organiseert de Bibliotheek Lek & IJssel de cursus Striptekenen, voor iedereen tussen 8 en 13 jaar. In september starten de cursussen in de Bibliotheek Vianen, de Bibliotheek Houten-Centrum en Dorpshuis De Schouw in Lopik.
Inschrijven daarvoor kan tot en met 6 september.
Laura Kosterman van Studio Bontekoe leert de deelnemers in zes leuke en actieve lessen hoe ze zelf een stripverhaal kunnen maken: een stripfiguur opbouwen gezichtsuitdrukkingen, tekstballonnen en nog veel meer. Iedereen die cirkels, ovalen en vierkanten kan tekenen kan meedoen; meer ervaring is niet nodig. Kosten: € 90,00 voor 6 lessen van 1,5 uur.
In de Bibliotheek Houten-Centrum zijn de lessen op donderdagmiddag van 15.30-17.00 uur; de eerste les is op 17 september. In het voorjaar van 2016 komt de cursus in de Bibliotheek Houten-Schoneveld en in de Bibliotheek IJsselstein.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheeklekijssel.nl/houten