maandag, 20 juni 2016 10:13

Film aan de Slinger: 'Demolition' en 'Tony'

Film aan de Slinger: 'Demolition' Film aan de Slinger: 'Demolition'

Programma voor de komende week van Film aan de Slinger en de Buitenbioscoop!

Film aan de Slinger
Donderdag 23 en vrijdag 24 juni draait ‘Demolition’, een zwartkomisch drama met Jake Gyllenhaal als effectenmakelaar die het moeilijk heeft wanneer zijn vrouw verongelukt. Na een aanvaring met een haperende snoepautomaat schrijft hij een persoonlijke klachtenbrief. Zijn brief komt terecht bij de knappe Karen Moreno die op de klantenservice werkt. Gefascineerd door zijn verhaal begint Karen te antwoorden op zijn brieven: het begin van een uitzonderlijke band. “Jake Gyllenhaals Davis komt bijzonder grappig uit de hoek" (Filmtotaal).
Chocoladeliefhebbers opgelet, want op dinsdag 28 juni wordt ‘Tony’ vertoond. Het merk 'Tony's Chocolonely' groeide de afgelopen tien jaar uit tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland. De documentaire Tony gaat over een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Met een grote dosis humor en een niet aflatend doorzettingsvermogen weten de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt te brengen. Alle films draaien om 20.30 uur. Zie www.filmaandeslinger.nl .

Buitenbioscoop Aan de Slinger
De zomervakantie nadert, het is tijd voor de Buitenbioscoop! De mooiste films van het afgelopen seizoen worden op het theaterplein gedraaid: Zaterdag 25 juni draait ‘Carol’, een drama over een warenhuismedewerkster die in de jaren vijftig verliefd wordt op een oudere, getrouwde vrouw (Cate Blanchett). Op zaterdag 9 juli draait de komedie ‘The Intern’. Anne Hathaway neemt als eigenaresse van een modewebsite de bejaarde Robert De Niro aan als stagiair. “De Niro laat hier weer eens zien hoe goed hij zowel komedie als drama beheerst.” (NRC) 4*

De films gaan door bij goed weer en starten om 22.30 uur. Op het plein staan tafeltjes en stoelen. De bar is natuurlijk geopend en iedereen wordt bediend (eigen drank/eten meenemen is niet toegestaan). De Buitenbioscoop is alleen mogelijk door de vrijwillige bijdrage van de bezoekers op de avond zelf. Bij slechte weersvooruitzichten gaat het niet door. Is hier sprake van, dan wordt dit bericht op vrijdagmiddag onder ‘nieuws’ op www.filmaandeslinger.nl  geplaatst. Zie de website voor meer informatie.

Kaarten kopen
Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten voor de voorstellingen tot de zomervakantie en het komend seizoen 2016-2017 op www.theateraandeslinger.nl .