maandag, 13 februari 2017 13:45

Bijeenkomst over armoede op 16 februari

Op donderdag 16 februari is een bijeenkomst over armoede voor medewerkers van maatschappelijke organisaties en mensen met interesse in het onderwerp armoede. 

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in bibliotheek Lek & IJssel, Onderdoor 158 in Houten.

De gemeente Houten organiseert deze bijeenkomst samen met vanHouten&co, Voedselbank, Stichting Leergeld en IDO (overlegorgaan van kerken).

Armoede is een groot maatschappelijk probleem. Het heeft ook gevolgen voor kinderen: zij presteren gemiddeld slechter op school en kunnen vaak niet meedoen met allerlei activiteiten. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom is de gemeente Houten bezig met een herijking van het armoedebeleid. We maken een overzicht van alle regelingen en voorzieningen en bespreken of de regelingen nog voldoen, of er verbeteringen mogelijk zijn of dat er andere regelingen of voorzieningen nodig zijn. Dit doen we samen met onze partners en de doelgroep.

De bijeenkomst van 16 februari is een eerste stap om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een aangepast armoedebeleid dat dit jaar in de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Wilt u meer weten of wilt u aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst? Neem dan contact op met Alwin van Steenis, beleidsmedewerker Werk & Inkomen, via (030) 63 92 611 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..