maandag, 16 maart 2015 14:54

Op weg naar 1e paal voor Ecowijk Houten

Maandag 16 maart is een flinke stap gezet naar volledige realisatie van de Ecowijk in Houten. Op de bouwlocatie aan het Robiniahout tekenden de vereniging Ecowijk, aannemer van Bekkum, de provincie Utrecht en de gemeente Houten een garantieovereenkomst.

Deze maakt het mogelijk dat van de 36 woningen ook de laatste vijf, als die dan nog niet verkocht zijn, gebouwd kunnen worden.

Impuls voor bijzonder initiatief

De provincie Utrecht geeft koopgaranties voor bouwprojecten waarvan de start van de bouw blijft steken op de verkoop van de laatste paar woningen. Door de crisis komt de woningbouwontwikkeling namelijk niet meer ‘vanzelf’ van de grond. Met de ondersteuning en samenwerking van alle partijen wordt een impuls gegeven aan een bijzondere binnenstedelijke ontwikkeling in Houten. Zo maken zij nèt het verschil. Nu kan de bouw starten van een bijzondere initiatief uit de samenleving: Ecowijk Houten.

Wat is Ecowijk Houten?

Ecowijk Houten is een duurzame en ecologische woonwijk met 36 woningen. De leden van de vereniging zijn samen opdrachtgever van de bouw van de eigen woningen. Het project ligt midden in Houten en wordt een milieuvriendelijke en sociaal duurzame woonwijk. Naast duurzame maatregelen aan de huizen en omgeving komen er een gemeenschappelijke tuin en ruimte. Ook na de oplevering van de wijk wil de vereniging een duurzame en verbindende factor blijven. De voorbereiding van de bouw is al begonnen. Naar verwachting is de Ecowijk eind 2016 klaar.

Meer informatie over deze duurzame wijk, leest u op de website van Ecowijk Houten.