zaterdag, 11 augustus 2018 20:15

Fair trade gemeente is op zoek naar jou!

De Gemeente Houten is een van de eerste gemeentes in Nederland die de titel Fair Trade Gemeente kreeg. En daar zijn we trots op! De werkgroep Fairtrade Gemeente, waarin de gemeente en de Wereldwinkel zijn vertegenwoordigd, onderneemt allerlei activiteiten om fairtrade in Houten te bevorderen.

 De werkgroep heeft sinds kort ook aansluiting gezocht bij activiteiten die op het gebied van duurzaamheid in Houten plaats vinden o.a. in samenwerking met het DuurzaamheidsFonds Houten.  Voor meer informatie www.fairtradegemeentehouten.nl 

De Werkgroep Fairtrade Gemeente (nu 9 leden) wil haar activiteiten intensiveren en heeft dringend behoefte aan versterking.  De werkgroep zoekt 

VRIJWILLIGERS  

die op ad-hoc basis af en toe een leuke activiteit mee willen organiseren of die misschien wel permanent lid willen worden van de werkgroep. De werkgroep is niet van het oeverloos vergaderen maar vooral van het doen! 

Activiteiten 

Om aan de criteria voor de titel Fairtrade Gemeente te voldoen organiseert de werkgroep onder andere de volgende activiteiten: 

  • Promotionele activiteiten in samenwerking met de Wereldwinkel, b.v. tijdens de Fairtrade Week en World Fairtrade Day 
  • Activiteiten bij de stand op de Activiteitenmarkt op het Rond 
  • Het organiseren van een symposium Fairtade en Duurzaamheid i.s.m. DuurzaamheidsFonds Houten 
  • Educatieve activiteiten in samenwerking met onderwijsinstellingen in Houten 
  • Het onderhouden van contacten met bedrijven, organisaties,  gemeente, kerken en onderwijs om het gebruik van fairtrade producten te bevorderen 

Heb jij geen zin in veel vergaderen maar wil jij wel 

  • af en toe een leuke klus doen en je steentje bijdragen aan een eerlijkere en duurzamere wereld ? 
  • deel uitmaken van een enthousiaste groep Houtenaren die allemaal strijden voor eerlijke handel en duurzaamheid in Houten? 
  • ruimte en middelen krijgen om je eigen Fairtrade plannen te bedenken en uit te voeren? 

Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.