vrijdag, 19 oktober 2018 12:12

Waarderingsmarkt voor mantelzorgers

Dit jaar is de Waarderingsmarkt voor mantelzorgers op zaterdag 17 november 2018. De markt is van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis van Houten.

Zorg voor een partner, kind, vriend of kennis met een (chronische) ziekte, beperking of hoge leeftijd. Voor veel mensen is deze zorg logisch, maar dat neemt niet weg dat het belangrijk is dat het gedaan wordt. Om deze mensen in het zonnetje te zetten wordt er dit jaar weer een Waarderingsmarkt georganiseerd.
Net als vorig jaar bestaat de markt bestaat uit twee delen: de informatiemarkt en de productenmarkt.

Op de informatiemarkt staan organisaties die kunnen helpen bij de zorg. De verschillende organisaties komen allemaal uit de gemeente Houten. Ze geven u tips en informatie, denken met u mee en wijzen u op mogelijkheden en activiteiten.
Op de productenmarkt staan lokale winkeliers met leuke producten en cadeauartikelen waar u zelf iets uit kunt kiezen.

Hoe u zich kunt aanmelden?
Wanneer u bekend bent als mantelzorger bij de gemeente Houten of Steunpunt Mantelzorg Houten ontvangt u per post een uitnodiging om u aan te melden. Vanaf 1 oktober kunt u zich aanmelden via www.vanhoutenenco.nl/mantelzorg. Als u aangemeld bent kunt u zich op zaterdag 17 november melden bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis.
U ontvangt dan muntjes en een VVV-cadeaukaart. De muntjes zijn op deze dag in te ruilen voor leuke producten en/of cadeauartikelen van lokale winkeliers. Heeft u geen internet en wilt u zich wel aanmelden? Bel dan naar 030 700 15 00 of kom langs  bij Steunpunt Mantelzorg Houten.

Het steunpunt bevindt zich in de hoofdlocatie van ‘van Houten&co’ (Huis van Houten, Onderdoor 160, tweede verdieping).
Bent u niet bekend als mantelzorger bij de gemeente Houten of Steunpunt Mantelzorg en heeft u geen uitnodiging per post ontvangen? U kunt zich ook aanmelden via de website van ‘van Houten&co’: www.vanhoutenenco.nl/mantelzorg. Telefonisch aanmelden of langskomen mag natuurlijk ook.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Steunpunt Mantelzorg Houten
Steunpunt  Mantelzorg Houten is het  centrale aanspreekpunt voor alle mantelzorgers in de gemeente Houten. Het steunpunt biedt u een luisterend oor, informatie en advies (bijvoorbeeld over voorzieningen of organisatie), praktische hulp, cursussen en ondersteuning op sociaal en emotioneel gebied. Het steunpunt  organiseert dit jaar de Waarderingsmarkt. Steunpunt Mantelzorg Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.