zondag, 11 augustus 2019 15:18

Kom naar de Nachtvlindernacht op 30 augustus 2019 in Houten

Kom ook naar de Nationale Nachtvlindernacht In Houten! De Milieuwerkgroep Houten én de IVN Nieuwegein-IJsselstein organiseren de lokaal de Nationale nachtvlindernacht op vrijdagavond 30 augustus bij de kinderboerderij in Houten, in het NME lokaal en buiten. Keercamp 13, te Houten.

Heb je wel eens een witte tijger, een bruine snuit-uil of pauwoogpijlstaart gezien? Of ‘s nachts huismoeders en rode weeskinderen in het park? Allemaal nachtvlinders, leuk om eens te zien.
Inloop in het NME lokaal is vanaf 21.00 uur met koffie en thee.
Om 21.30 uur is daar ter kennismaking een presentatie over de verschillende nachtvlindersoorten.
Om 22.00 uur start buiten het nachtvlinders kijken bij het verlichte scherm.

De nachtvlinders worden gelokt met een speciale stroop op de bomen en met een groot verlicht wit doek. Samen met de bezoekers kijken we welke nachtvlinders eropaf komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding. Neem een zaklantaarn mee.

Leden van de werkgroep Nachtvlinders die de avond begeleiden zijn herkenbaar aan hun gele hesjes. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Er is vrije in- en uitloop. Einde avond om 01.00 uur.

Bij aanhoudende regen, of harde wind kan de nachtvlindernacht afgelast worden, en kan er uitgeweken worden naar de volgende avond op zaterdag 31 augustus.
Raadpleeg hiervoor van tevoren de website: https://www.milieuwerkgroephouten.nl/