woensdag, 14 oktober 2020 11:52

XL tochtprofielen: tocht buiten, euro’s binnen

Nu de herfststormen weer opsteken en de dagen kouder worden, zullen we tocht weer als meer ongewenst en oncomfortabel gaan ervaren. Bovendien vliegt met de warmte ook het geld (voor je stookkosten) de voordeur weer uit.

Je voordeur? Ja, check het maar eens, de voordeur is een bekende plaats waar ongewenste tocht ontstaat. Dit komt omdat bijna iedere voordeur door warmte-, koude- en vochtwerking krom gaat staan en gaat kieren. Deze kieren kunnen wel een grootte bereiken van 6-7 millimeter en dan kan het flink tochten!

Een standaard tochtprofiel of bijvoorbeeld extra opplak strips doen hun werk dan niet voldoende en de tocht gaat er gewoon langs. Daar is echter een hele goede oplossing voor: een XL tochtstrip. Deze is veel langer en steekt dus meer uit, waardoor ook grote kieren volledig worden afgeschermd. Op het plaatje is het verschil goed te zien.

In het verdiepingsfilmpje over de zin en onzin van isolatie legt energieambassadeur Frans Versteeg het nog eens duidelijk uit: minuut 14:00-15:43: https://youtu.be/WHaDVPJlN9Q?t=839

Vanaf nu te koop bij de lokale bouwmarkt in Houten

Het goede nieuws is nu dat je niet alleen de tocht met deze XL strips kunt weren, maar ook dat ze vanaf nu, speciaal op verzoek van EnergieRijk Houten, WEL te krijgen zijn in de lokale Houtense bouwmarkt (Praxis Houten). Om de aanschafkosten hoef je het niet te laten:

€ 11,50 per stuk.

Specificaties: Tochtprofiel Ellen 3000mm AR aib-3n XL