donderdag, 09 februari 2023 14:11

Kom naar de gezinsochtend broeihopen omzetten

Op 18 maart is er een gezinsochtend broeihopen omzetten. Na het succes van vorig jaar kon dat natuurlijk ook niet uitblijven. De drie zaterdagen erna is het voor volwassenen.

De ringslangwerkgroep Houten zet zich in voor deze beschermde slang die in bos Nieuw Wulven en ook op boerderij Nieuw Slagmaat leeft. De ringslang is ongevaarlijk voor mensen en eet graag slakjes en insecten en volwassen dieren ook muizen en kikkers. In de broeihopen kunnen ze eitjes leggen. Omdat een broeihoop composteert, wordt deze ieder jaar omgezet. Het is erg leuk om de lege eitjes te zoeken van afgelopen jaar en lekker buiten in de weer te zijnmet takken, kruiwagens, blad en meer.

Op deze dag staan de kinderen centraal. De dag start om 10 uur met wat te drinken en uitleg bij  boerderij Nieuw Slagmaat (Marsdijk 5, Bunnik). Daana gaan we lege eieren zoeken en een broeihoop omzetten die vlakbij het kompenpad ligt. Om 13 uur is de activiteit afgelopen.

Opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..