vrijdag, 26 oktober 2012 14:19

Kerk in beeld (2) - De Sionkerk aan het Eikenhout

Omroep Houten presenteert dit najaar in samenwerking met Trefpunt een serie over kerken in Houten. De komende weken verschijnt iedere zaterdag om 20.00 uur een nieuwe aflevering.

In deel 2 van de serie kerk in beeld zijn we te gast bij de Sion kerk van de Hervormde gemeente aan het Eikenhout in Houten. We worden rondgeleid door Corine van Os en Jacobine Bakhuisen. De Sion Kerk aan het Eikenhout dateert uit 2008. Iedere zondag zijn er twee samenkomsten: 's ochtends en 'smiddags.

Er wordt gezongen en gebeden voor elkaar en gedankt voor mooie dingen in het leven, zoals geboortes, het lezen van de Bijbel en de uitleg die daar bij hoort zijn voor ons als gemeente heel belangrijk. Voor de jongsten en de kinderen van de basisschool is er een alternatief programma.  Corine: "ik geloof dat de kruisdood en de opstanding van Jezus iets is dat alle kerken samenbindt". Jacobine vult aan: "het is voor ons ook wel een troost. Bij de dood stopt niet alles. Wij geloven in een leven na de dood. Daar zal het goed zijn. Beter dan hier." De leden van de Hervormde Gemeente zien naar elkaar om. Als het even niet goed gaat met iemand in de wijk, koken andere wijkleden voor hem/haar. Er is een jaarlijkse brochure met een breed scala aan activiteiten buiten de wekelijkse samenkomsten, zolas bloemschikavonden, mountainbiken voor mannen, een maandelijkse dineravond, wandeltochten, vakantieactiviteiten voor kinderen.

 

Volgende week in deel 3 de Lichtboog, Nederlands Gereformeerde Kerk Gemeente Houten.

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/kerk-in-beeld-2-de-sionkerk-aan-het-eikenhout.html