dinsdag, 21 mei 2013 06:32

Kookwedstrijd: Maak een lekker en gezond Kromme Rijn-toetje!

Proeverij De Pronckheer en Streekplatform Kromme Rijn nodigen u uit om een mooie prijs te winnen met uw meest verrassende nagerecht. Het voornaamste is dat de ingrediënten deels een duidelijk Kromme Rijn-karakter hebben. Veel fruit dus!

De Kromme Rijnstreek barst van de meest heerlijke lokale producten. Naast appels, peren en kersen wordt hier rabarber, rode bes, framboos en natuurlijk rozebottel geteeld.

Uw recept

De recepten zelf mogen uiteenlopen van 'spicy & wild' zoals een Indiaas kersendessert of een pittige frambozencake tot 'sweet & local' zoals rozebottel panna cotta of oma's rabarberpudding. De driekoppige jury onder aanvoering van De Pronckheer kijkt natuurlijk uit naar zowel vernieuwende als vertrouwde recepten en laat zich graag verrassen. 

Praktisch

Op donderdag 6 juni vindt het Zomerstreekplatform Kromme Rijn plaats tussen 16.00 en 19.00 uur. Hier zal de jury uw recepten beoordelen en de prijswinnaars bekendmaken. Als u naast een kleine portie voor de juryleden ook nog wat extra’s kunt meenemen voor andere bezoekers zou dat heel mooi zijn!

Prijzenpakket 

  1. dinerbon De Pronckheer (u wordt in de watten gelegd)
  2. een pond kersen gedurende het hele kersenseizoen
  3. een fruitpakket van 10 kilo Kromme Rijn-vitaminen

Vervolg

Mogelijk volgt er een online of papieren receptenboek waarin ook uw recepten een plaats krijgen. We hopen dat u op 5 of 6 juni de keuken induikt om ons op donderdagmiddag te verrassen met uw favoriete of nieuw bedachte Kromme Rijn-toetje! 

Lees meer http://streekhuiskrommerijn.nl/nieuws/203123.aspx?t=kookwedstrijd:%20maak%20een%20lekker%20en%20gezond%20kromme%20rijn-toetje!