woensdag, 23 oktober 2013 13:48

Zuid-Soedanese delegatie

Zuid-Soedanese delegatie Foto: Hans Geerlings

Houten - 23 oktober 2013. Woensdagmorgen bracht een Houtense Zuid-Soedanese delegatie een beleefdsheid bezoek aan de nieuwe burgemeester. Zij presenteerden zich en brachten hun dank over voor de gastvrijheid die zij mogen ervaren van mede-Houtenaren, het bestuursapparaat en de kerken.

Ook gaven zij aan dat Houten en Nederland voor hen een belangrijke leerschool zijn voor democratie. Zij geven inhoud, mentaliteit en werkzaamheid daarvan door aan hun achterban in Zuid-Soedan, een staat die nog maar enkele jaren jong is. Uiteraard werden er geschenken overhandigd vanwege deze gelegenheid. Een kaart van het nieuwe Zuid-Soedan werd aangeboden, de nationale vlag en als geschenk van de geloofsgemeenschap in Zuid-Soedan een schilderij met daarop een christelijke spreuk.
De burgemeester beloofde vervolgens een vlag van Houten te schenken die zal wapperen naast de spoedig in gebruik te nemen kerk in Loa (Zuid-Soedan), die staat langs de weg van de hoofdstad Juba naar Kampala (Oeganda). Aanwezig waren de Houtenaren Pastor Christopher Drale van de Sudanese Gospel Mission, Isaac Pio Sparrow en Jacob Tiberio, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Nederlandse vertegenwoordiging van de provincie Central Equatoria.