zaterdag, 18 januari 2014 10:12

Ecowijk 'het Hout'

Gert Bekebrede (L) en Mirjam Tielen van de vereniging Ecowijk Houten bij het terrein waar de nieuwe ecowijk moet komen. Gert Bekebrede (L) en Mirjam Tielen van de vereniging Ecowijk Houten bij het terrein waar de nieuwe ecowijk moet komen. Foto: Hans Geerlings

Voor de toekomstige bewoners van de geplande ecowijk ‘het Hout’ in Houten is een nieuwe fase aangebroken. Het stedenbouwkundig plan is in een definitieve versie bij de gemeente waar de voorbereidingen voor de bestemmingsplanprocedure getroffen worden. Een deel van de kavels heeft nog geen geplande bewoner. Wellicht is het woningtype dat je zoekt – vrijstaand, twee onder één kap, hoekwoning, tussenwoning of appartement – nog te realiseren.

Hoe eerder je meedoet, hoe meer keuze je hebt. Meewerken aan het ontwerp van de woningen is op dit moment zelfs nog mogelijk! Wij organiseren geregeld informatieavonden voor nieuwe geïnteresseerden. In twee uur krijg je een algemeen beeld van de beoogde wijk met uitleg van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waarin wij de wijk ontwikkelen. Verder vertellen we je alles over de voortgang van Ecowijk Het Hout. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Op donderdag 30 januari 2014 om 19.30 is weer een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in Wijkcentrum-Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36, 3991 MX in Houten. Indien je belangstelling hebt kan je je al wel voor de avond aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Aanmelden kan ook via de telefoon op 030-7851569. Ook kun je daar je eventuele vragen stellen als je eerst nog wat nadere informatie wenst. De meest gestelde vragen kun je alvast hieronder vinden. Iedereen is welkom om mee te doen. De enige voorwaarde is dat jij of jullie duurzaamheid belangrijk vinden en dat idee ook willen toepassen in de manier van wonen en in de omgang met elkaar. De wijk wordt ontwikkeld via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dat betekent dat we als toekomstige bewoners gezamenlijk de grond kopen en opdracht geven voor het ontwerp en de bouw van de huizen. Om mee te doen, moet je lid zijn van de vereniging. Je kunt ook donateur worden.