vrijdag, 28 februari 2014 21:49

NLdoet in Houten

 Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart zal Houten weer bruisen van de vrijwilligersactiviteiten tijdens de jaarlijkse NLdoet. Eén van de klussen is het opknappen van de bar van jongerencentrum Enter. Een klus waar maar liefst zeven verschillende partijen aan meewerken! Het is voor het eerst dat zoveel verschillende partijen aan één klus werken.
Laat u inspireren!

‘Jongerencentrum Enter is in 2006 voor het laatst opgeknapt en nodig aan vervanging toe,’ vertelt beheerder Jordy van den Berg. ‘De bar heeft een wat oubollige uitstraling. Het lijkt meer op een bruine kroeg en spreekt jongeren niet aan. Dat willen we graag veranderen, vandaar dat we dit als klus aanboden voor NLdoet.’
Het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten organiseert de Houtense editie van de NLdoet. Zij brengt vraag en aanbod bij elkaar. Voor deze vraag kwam het Platform terecht bij Vides en De Wit architecten. Twee bedrijven die vorig jaar tijdens NLdoet voor het eerst actief betrokken waren bij een vrijwilligersklus. Luc de Wit: ‘We doen graag iets terug voor de Houtense samenleving . Toen we van deze klus hoorden, zijn we gaan kijken wat we nodig hadden. Vervolgens hebben we in ons netwerk gekeken wie ons daarbij zou kunnen helpen. Schilder Bas van de Worp, van Buschens & Van de Worp, waren direct enthousiast en ook de timmermannen van Hamoen Bouw en Van Bekkum wilden graag meewerken.’ Naast alle handen die nodig zijn om de klus te klaren, wordt ook al het materiaal gratis geleverd. De schilders zorgen voor verf en lak en Van Bekkum levert 26m2 steigerhout en bevestigingsmiddelen. En Enter? Die voorziet de heren op zaterdag 22 maart van koffie en lekkers.
NLdoet is het grootste vrijwilligersweekend van Nederland en wordt landelijk georganiseerd door het Oranjefonds. In Houten is het Platform Maatschappelijk Ondernemen verantwoordelijk voor de organisatie. Meer weten? Kijk op www.pmohouten.nl.