dinsdag, 04 maart 2014 08:45

De Koningsspelen staan voor de deur!

De Koningsspelen staan voor de deur! Op vrijdag 25 april zullen 22 basisscholen in Houten actief sporten en bewegen. Sportpunt Houten wil met de basisscholen een KONINGSRECORD BAANTJES ZWEMMEN vestigen!

De Koningsspelen staan weer voor de deur! Vrijdag 25 april staat heel de gemeente Houten weer in het teken van de Koningsspelen: een koningsontbijt gevolgd door een leuke sportdag. Op vrijdag 25 april zullen ongeveer 22 basisscholen in Houten met meer dan 4500 kinderen actief sporten en bewegen en is er genoeg sportieve activiteit te beleven door heel Houten, in Schalkwijk, ’t Goy en in Tull en ’t Waal.
Sportpunt Houten probeert de scholen hierbij te ondersteunen en wil samen met de basisscholen een KONINGSRECORD BAANTJES ZWEMMEN vestigen!

KONINGSRECORD BAANTJES ZWEMMEN

Sportpunt Houten wil in samenwerking met Optisport Houten op vrijdag 25 april een KONINGSRECORD BAANTJES ZWEMMEN vestigen. Scholen kunnen zich inschrijven om op deze dag met een groep 30 minuten lang zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. Van 09.00 – 15.00 uur zullen er baantjes gezwommen worden door de scholen in Houten om vervolgens het aantal baantjes en het aantal gezwommen kilometers bekend te maken. Een uniek evenement en nog nooit eerder is op de dag van de Koningsspelen een Koningsrecord gevestigd!
Doel is om zoveel mogelijk baantjes te zwemmen en andere gemeentes en scholen uit te dagen de volgende Koningsspelen dit record proberen te verbreken. Alle deelnemende scholen kunnen zich deze week nog aanmelden voor dit Koningsrecord door te mailen naar Jolijn Hoek-van de Giessen. Extra ondersteuning Alle scholen kunnen op deze sportdag graag wat extra ondersteuning gebruiken. In samenwerking met ROC Sport & Bewegen worden op deze dag studenten van de sportopleiding ingezet om deze dag te organiseren en/of deze dag mee te helpen uitvoeren. Ook de sportverenigingen, sportorganisaties of andere sportaanbieders in Houten kunnen hier hun steentje aan bijdragen.
Kan uw vereniging een clinic of workshop aanbieden aan de scholen en uw sport in the picture zetten? Mail dan tevens naar Jolijn Hoek-van de Giessen. Alle scholen en sportverenigingen zijn de afgelopen weken tevens persoonlijk op de hoogte gesteld over de Koningsspelen.