vrijdag, 04 april 2014 18:28

Marianne Ebbe exposeert in Wijkwerkplaats de Meerkoet

Op dinsdag 8 april wordt om 14.30 uur de expositie van Marianne Ebbe geopend in Wijkcentrum De Meerkoet. De tentoonstelling loopt tot half juni en is meer dan de moeite waard. 

Marianne heeft prachtige aquarellen gemaakt van stillevens, bloemstukken en landschappen. Ze begon in de negentiger jaren in Amsterdam met pergamanokaarten. Dit zijn kaarten van het klassieke perkamentpapier. Marianne wilde teksten op haar kaarten zetten, maar vond haar eigen handschrift niet fraai genoeg. Daarom besloot ze kalligrafie te leren. De pergamanokaarten lenen zich daarnaast ook goed om te beschilderen. En zo zette Marianne de volgende stap naar aquarelleren. 

Haar grote voorbeeld is Henk Helmantel. En om zijn niveau te kunnen benaderen, besloot ze zijn werken na te schilderen. Toen ze eenmaal de smaak te pakken had volgden bloemstukken en landschappen. Net als Henk is Marianne een perfectioniste en dat is goed te zien aan haar werk. 

Marianne is samen met anderen in Houten begonnen met schilderen. In eerste instantie bij Ingrid Horsten; daarna vormde ze met 5 anderen een groepje onder leiding van Annie van Dijk. Nu heeft ze voor het eerst haar eigen expositie. Haar expositie vindt plaats in Wijkcentrum De Meerkoet op de Meerkoetweide 39 in Houten. Het centrum is elke dinsdagmiddag open. Wil je graag op een ander tijdstip komen kijken? Bel dan even naar 'van Houten&co, Wijkwerkplaats De Meerkoet, telefoonnummer (030) 700 15 35. Je bent van harte welkom!