maandag, 20 oktober 2014 00:00

Begeleiders nodig voor project ‘Je school de boom in’

Landschap Erfgoed Utrecht zoekt vrijwilligers voor begeleiding van basis- en middelbare scholieren bij het project ‘Je School de Boom in’. Na een voorbereidende les op school gaan de leerlingen zelf een dag buiten werken: zagen, takken slepen en in een knotboom klimmen. Daarbij krijgen ze hulp van vrijwillige begeleiders.

Het project vindt onder meer plaats in Houten en IJsstelstein. Jaarlijks doen circa 2000 scholieren mee. Tijdens het project ‘Je School kan de Boom in’ komen leerlingen in contact met het landschap waarin ze wonen. En ze leren ook dat het hard werken is om het landschap te onderhouden.

De groep begeleiders werkt in een team, op de mooiste plekken in de provincie Utrecht. Het werkseizoen loopt van november tot en met half maart. De werkzaamheden vinden altijd op een doordeweekse dag plaats. Ervaring met zaagwerk is niet vereist, Landschap Erfgoed Utrecht zorgt voor een opleiding. Op woensdag 29 oktober is er een startdag. Hier kunnen belangstellenden alle kennis opdoen die een begeleider nodig heeft. Deelname is kosteloos.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van Landschap Erfgoed Utrecht. Via deze site kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden.