donderdag, 26 mei 2016 08:47

Buren bedanken op Burendag

Buren bedanken op Burendag Buren bedanken op Burendag

Vrijdag 27 mei is het Dag van de Buren. HoodHero haalt de banden in de buurt aan.

Omdat het sociale weefsel van Nederland lijkt te scheuren, haalt OneWorld met de actie #HoodHero de banden in de buurt aan: tégen vooroordelen en voor meer saamhorigheid. HoodHero is een oproep om iemand die je buurt veraangenaamt daarvoor te bedanken: op straat én op sociale media met de eretitel #HoodHero. Doel van de actie is om zo de verbindingen in de buurt te versterken en zichtbaar te maken. 

Alle bedankjes met hashtag #HoodHero zijn terug te vinden op www.hoodhero.nl , waar de 'belangrijke buren' van Nederland een gezicht krijgen. Dat kan iedereen zijn: je vrolijke pakketbezorger, de actieve zwerfvuilraper, verkeersmoeder, maffe paradijsvogel of gewoon je lieve buur. Op 30 juni wordt de #HoodHero Award 2016 uitgereikt aan de meest hartverwarmende #HoodHero én worden de beste buurfoto's 's avonds groot gebeamd op een spectaculaire stadse plek die we nog even geheim houden. 

Meedoen gaat zo:

  • Deel een foto, duo-selfie of filmpje van je belangrijke buurtgenoot op je eigen Facebook, Instagram of Twitter mét #HoodHero, @naam van je hoodhero en je #woonplaats
  • Leg kort uit waarom dit jouw HoodHero is
    Meer info en alle inzendingen op www.hoodhero.nl