donderdag, 15 september 2016 14:52

Wethouder van Liere heropent PetitJoli

Woensdagmiddag 14 september opende wethouder van duurzaamheid, Michiel van Liere (D66), het nieuwe pand van PetitJoli in Houten. Deze winkel heeft een sociale en duurzame doelstelling. Bij de opening in het nieuwe pand werd een toespraak door de wethouder gegeven en werd het nieuwe logo onthuld.

Een feestelijk gebeuren, waarbij ook werd begonnen met de verkoop van de wintercollectie.

PetitJoli verkoopt tweedehands kinder- en dames merkkleding. Al 4 jaar konden klanten vintage kleren inbrengen of kopen in een pand aan de Julianastraat. Nu werd het tijd om de vleugels uit te slaan, en vanaf september maken Talitha van Veen en Anneke Tel, de eigenaressen, een doorstart aan de Vlierweg. Een pand dichter bij het Plein in het Oude Dorp geeft meer gezelligheid en meer diversiteit om de kleren leuk aan de man te brengen. Van Liere geeft in zijn openingstoespraak dan ook aan, dat de gemeente Houten het op prijs stelt als ondernemers een gevarieerd winkelaanbod in stand proberen te houden. Als wethouder van duurzaamheid waardeert hij het ook dat de levensduur van kleding verlengd wordt.

PetitJoli heeft een opmerkelijk ‘bussinessmodel’ zoals van Liere opmerkt. Inbrengers van kleding blijven eigenaar van die kleding. Ze ontvangen 40% van de opbrengst, en als kleren niet verkocht worden, mogen de klanten aan het eind van het seizoen kiezen: of ophalen of laten geven aan het goede doel Dorcas. “Dit verdienmodel laat zien dat jullie niet alleen uit zijn op de winst, maar de winkel ook een ideële en sociale doelstelling heeft.”

Vanaf dat moment is de winkel open, en wordt meteen begonnen met de verkoop van de wintercollectie, en dat op de warmste septemberdag ooit. Een openingsdrankje is dan ook een welkome geste voor de eerste klanten.