donderdag, 22 juni 2017 10:48

’s Werelds kleinste escape room op Forte!

FORTE is een nieuw zomers festival op Fort Honswijk, op misschien wel het mooiste fort van Nederland! Op 1 juli vind je er gezellige Rollende Keukens, streekbiertjes, muziek, een kinderprogramma en theater. In de verschillende ruimtes van het Fort zijn prikkelende en eigenzinnige kunstprojecten geplaatst of geïnstalleerd.

Dwaal door het Fort en ontdek overal weer iets anders.

‘s Werelds kleinste escape room

De World’s Smallest Escape Room is de allerkleinste escape room ter wereld. Ervaar hoe het is om opgesloten te zitten in een kantoor van minimale afmetingen. Wie weet te ontsnappen door de deur automatisch te openen binnen de tijd?

Lsdia

Het Fort werd ooit gebouwd om de vijand te verslaan met water. Nu is het overgenomen door de onzichtbare en vaak onhoorbare vleermuis. LSDIA maakt de verborgen geluiden (trillingen) van de huidige bewoners zichtbaar met water en licht.

Uitvlucht

Een veilig nest waarin je kunt ontspannen en groeien, ook als je ouder bent. Samen met het publiek wil Marijn te Kolsté een heel groot nest van takken gaan bouwen. In het Fort maken we kennis met de Roeken en met veiligheid. Aan het eind van de dag gaat het nest in rook op. Marijn te Kolsté is beeldend kunstenaar en werkt in de ruimte met beelden, geluid en betekenis.

Studio toer

Het interactieve werk Fiet van Studio Toer, is een lichtobject dat reageert op de geluiden van bezoekers. Met zijn vreemde punten en luchtige hoeken vormt het beeld een contrast met het Fort.

Willem Wits

Er is een gestoorde nieuwe religie door Willem Wits gesticht.

Het eerste deel van de GODCYCLUS: GOD LOONT, beschrijft haar ontstaansgeschiedenis. Honderden handgeschreven pagina’s vormen een literaire horror, geschreven door God zelve.

Bouke Groen

De kunstwerken van Bouke Groen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar je bent op subtiele wijze ook echt onderdeel van het werk.  Zijn creaties dagen je uit om de omgeving opnieuw te ervaren of te herwaarderen. Voor FORTE exposeert Groen een nieuw werk bestaande uit 6 glasplaten (ramen) die in de ruimte hangen.

De platen zijn speakers die gezamenlijk een ritmisch geluid laten horen. Ervaar hoe de verschillende glasplaten tijd tastbaar maken, omdat zij elk hun eigen ritme en snelheid hebben.

Kaarten voor FORTE kosten slechts € 15,00. Kinderen kunnen het fort voor € 3,50 ontdekken. Let op: koop nu alvast je kaartje. Kaarten zijn aan de deur € 17,50. Meer informatie en kaartverkoop: www.fortefestival.nl.

Locatie: Fort Honswijk, Lekdijk 58, 3998 NJ Schalkwijk.