dinsdag, 31 oktober 2017 10:30

Week van de Pleegzorg 1 t/m 8 november

De week van de Pleegzorg (1 t/m 8 november) is gelijk de start van de gemeentelijke campagne om pleeggezinnen te zoeken. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen/jeugdigen zoveel mogelijk thuis kunnen wonen bij hun ouders.

Als dat echt niet kan, zoeken we in het belang van het kind naar een pleeggezin.

Ook pleegouder worden?

Wilt u misschien ook pleegouder worden en wilt u weten wat dat verder betekent? Op www.supergewonemensengezocht.nl kunt u alle informatie vinden. Daar kunt u zich aanmelden en op basis van uw adresgegevens wordt u in contact gebracht met de pleegzorgorganisatie in Houten.

Is pleegouder worden voor u een stapje te ver, maar wilt u wel iets voor andere gezinnen betekenen? Dan kunt u in Houten kennismaken met het project Buurtgezinnen. Meer informatie vindt u op www.buurtgezinnen.nl/houten/

Foto-expositie in bibliotheek en spandoeken op basisscholen

In de Bibliotheek Houten is tijdens deze week van de pleegzorg een foto-expositie van het lokale pleegoudernetwerk. Ook zult u in Houten posters tegenkomen met informatie over de campagne. Op hekken rond schoolpleinen van basisscholen hangen spandoeken die verwijzen naar de zoektocht van supergewone pleegouders.

Download de advertentie Super Gewone Mensen Gezocht!