maandag, 20 november 2017 17:00

Fietsopruimactie

Deze week starten we weer met de fietsopruimactie in winkelcentra Het Rond, Het Oude Dorp en Castellum. Alle (brom)fietsen die minstens drie weken op deze plekken buiten staan, krijgen een blauwe sticker.

Daarna krijgen de eigenaren enkele dagen de tijd om hun rijwiel te verwijderen. Is dat niet gebeurd, dan voeren we de (brom)fietsen af in de week van woensdag 13 december naar de gemeentewerf, De Brug 11.

Met deze actie wil de gemeente de openbare ruimte netjes en goed toegankelijk houden. Zo benutten we de schaarse parkeerruimte volledig en verkleinen we de kans op diefstal. Nabij de stations in het centrum en Castellum zijn fietstransferia om uw (brom)fiets veilig te stallen.

Een eigenaar kan op vertoon van een passende sleutel de fiets binnen drie maanden ophalen op de gemeentewerd. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.00 uur.

Meer informatie vindt u op www.houten.nl/fietsinhetrek. Of neem contact op met de heren Klein en Sloof van de afdeling Ruimtelijke Ordening via (030) 63 92 611.