dinsdag, 19 december 2017 14:35

Proef nieuwe busverbinding Vianen-Houten-Odijk-Zeist

Vervoerder U-OV is een proef gestart met de nieuwe buslijn 44 tussen Vianen en Houten. Een lang gekoesterde wens van reizigers gaat daarmee in vervulling. Tegelijkertijd is de route van de bestaande buslijn 43 Zeist-Odijk naar Houten verlengd door deze proef.

Deze proef duurt drie jaar. Dit is het resultaat van samenwerking met opdrachtgever provincie Utrecht en de gemeenten Vianen, Houten, Bunnik en Zeist.

Lijnen 43 en 44 bieden reizigers:

  • een directe verbinding – zonder overstap – én kortere reistijd met het openbaar vervoer tussen Vianen en Houten, en Odijk en Houten
  • aansluiting op de Brabantliners van en naar Breda/Oosterhout
  • aansluiting met lijn 43 met ruime overstaptijd op de treinen bij station Driebergen-Zeist
  • OV-aansluiting van het nieuwe dorp, ‘Hoef en Haag’

Efficiënt woon-werkverkeer

Met deze proef zorgt U-OV voor een efficiënte verbinding tussen de woon- en werkgebieden in de regio Vianen-Houten. Ook levert het reizigers tijdwinst op en het houdt het OV betaalbaar.

  • Tijdens ochtendspits hebben de inwoners van Vianen een verbinding met de werklocaties in Houten: De Meerpaal en Rondeel. En andersom hebben de inwoners van Houten een verbinding met de werklocaties in Vianen: De Biezen, De Hagen en Gaasperwaard.
  • Tijdens de middagspits rijden bussen op lijn 44 de tegengestelde richting op het traject. Zo kunnen de reizigers vanuit de werkgebieden snel weer terug naar huis worden gebracht.

In 2020 besluit de provincie Utrecht of zij de nieuwe lijn 44 in combinatie met lijn 43 definitief opneemt in de dienstregeling. Eerst zal de provincie de proef evalueren.