woensdag, 06 juni 2018 18:34

Een weekend Likkebaarden langs de Linie

Afgelopen weekend vond een uniek evenement plaats. Op Lunet Aan de Snel, Fort Honswijk en Fort Everdingen genoten bezoekers van Likkebaarden langs de Linie van heerlijke gerechten en mooie optredens uit de Kromme Rijnstreek.

De start van avond was bij Lunet Aan de Snel. Dit fort is pas net omgetoverd en gerestaureerd tot Waterfort. Dansers van Olga van Koningsbrugge hadden hier een mooie dansact op maat gemaakt en bezoekers kregen een rondleiding op het pas gerestaureerde fort. Vervolgens voeren de gasten de Lek over naar Fort Everdingen in Vianen. Op deze locatie is Brouwerij Duits&Lauret gevestigd en daar mochten de gasten natuurlijk ook van proeven. Daarna meerden zij aan bij Fort Honswijk, waar er werd genoten van bokjesvlees van de Bokkenbunker, een lekker dessert en een kopje koffie. Gedurende deze bijzondere avond waren er optredens van accordeonist Tim Kerssies, Heavy Whipped Cream, installatiekunst van Merel Dames en Olaf Wisselink en speciaal geschreven waterverhalen van schrijver John Toxopeus.

De organisatie was in handen van Aan de Slinger. Bea Nederhoff, cultuurmakelaar van Houten: “We waren verrast dat deze vijfde editie van Likkebaarden langs de Linie binnen twee weken was uitverkocht. Daarom besloten we om nog een editie te organiseren, die ook snel uitverkocht was. Het was mooi om te zien dat iedereen van deze historische en bijzondere plekken genoot. Dit jaar hebben artiesten acts op maat gemaakt. Deze lijn hopen we volgend jaar door te trekken in hopelijk weer een nieuwe editie met nieuwe locaties langs de nieuwe Hollandse Waterlinie.”

Ingrid van Capelle zei na afloop: “de complimenten voor het organisatieteam die likkebaarden langs de linie hebben georganiseerd. Wat een creatief team. Voor het eerst zo’n reis mogen meemaken en beleven. We vonden het in één woord geweldig. Onze zintuigen zijn weer flink geprikkeld. Alles was aanwezig. Heerlijke muziek, dansoptreden, eten, drinken, het samenzijn met anderen, het samen oplopen, rondleiding (heel informatief). Wat een prachtig concept!”

Likkebaarden langs de Linie is een concept van Aan de Slinger. Mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Gemeente Houten, Gemeente Vianen, Lunet Aan de Snel, Fort Honswijk en Fort Everdingen /Brouwerij Duits&Lauret en Omroep Houten. Naar verwachting zal in 2020 de Nieuwe Hollandse Waterlinie bestempeld worden als UNESCO Werelderfgoed.

likkebaarden-0.pnglikkebaarden-1.pnglikkebaarden-2.png