dinsdag, 12 maart 2013 11:15

Onderzoek Burgerpanel: hoe duurzaam is Houten?

De gemeente Houten is ambitieus als het om duurzaamheid gaat. In 2040 wil zij de stilste, schoonste, groenste en klimaatvriendelijkste gemeente van de regio zijn. Om dat te realiseren, is de inzet van de inwoners hard nodig. Want een duurzamer Houten maken we met elkaar.

Maar: hoe duurzaam is Houten? Hoe kan Houten nog duurzamer worden? En hoe willen of kunnen inwoners daar zelf een bijdrage aan leveren? Deze en andere vragen legt de gemeente voor aan het Burgerpanel. Dat is een groep van ruim 1.300 inwoners die via internet zo’n vier keer per jaar reageren op vragen over actuele onderwerpen. De resultaten van Burgerpanelonderzoeken kunnen voor de gemeente aanleiding zijn om beleid te maken of te veranderen.

Repaircafés

In 2011 is het Burgerpanel ook al eens bevraagd over duurzaamheid. Mede naar aanleiding van de uitslag van dat onderzoek is in Houten een start gemaakt met de zogenoemde repaircafés en met het – samen met bewoners in de wijk de Oorden – energiezuiniger maken van koop- en huurwoningen: het project Energiesprong.

Ontwikkelingen

Met het onderzoek dat nu wordt gehouden, wil de gemeente niet alleen achterhalen hoe inwoners op dit moment tegen bepaalde zaken aankijken, maar ook welke ontwikkelingen zich sinds de vorige peiling hebben voorgedaan. De vragenlijst die vanaf deze week aan het Burgerpanel wordt voorgelegd, bestaat uit verschillende delen, die allemaal een ander aspect van duurzaamheid belichten: milieubewustzijn, energiegebruik, afval en hergebruik en voedsel.

Aanmelden

Word ook lid van het Burgerpanel en laat uw mening horen! Aanmelden doet u eenvoudig via www.houten.nl/burgerpanel. Vragen over het Burgerpanel of over de inhoud van de onderzoeken stelt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Duurzaam Houten

Inwoners die willen meedenken en -doen om van Houten een schone, gezonde, groene en energieneutrale gemeente te maken, kunnen zich aanmelden voor de LinkedIn-groep Houten 2.0 - Duurzaam+ of fan worden van de Facebook-pagina Duurzaam Houten. Zie voor meer informatie over de duurzame ambities en activiteiten van de gemeente Houten www.duurzaamhouten.nl. Met vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de gemeentelijke beleidsmedewerkers duurzaamheid via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Twitter (@DuurzaamHouten) of telefonisch via (030) 63 92 611.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1654/