dinsdag, 12 maart 2013 08:02

Succesvolle schoonmaakactie met enthousiaste buurtambassadeurs

Een recordaantal van zo’n honderdtwintig vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag 9 maart tijdens de Landelijke Opschoondag laten zien dat ze samen werkten aan een schoner Houten. Dit jaar heeft de gemeente voor het eerst buurtambassadeurs geworven.

In totaal hebben 13 inwoners zich hiervoor aangemeld en is het voor maar liefst 12 buurtambassadeurs gelukt om een eigen actie in de buurt op touw te zetten. Ze waren op 10 locaties in de gemeente actief. De buurtambassadeur werft vrijwilligers voor een schoonmaakactie en is het aanspreekpunt in de buurt. Wethouder Kees van Dalen heeft deze zaterdagochtend een aantal buurtambassadeurs en vrijwilligers bezocht en hen persoonlijk bedankt voor hun inzet. Helaas was de tijd te kort om dit bij iedereen te doen. Hij is trots op alle mensen die zich vrijwillig inzetten voor een schone leefomgeving.

Een paar voorbeelden

Een Houtense inwoner ergerde zich tijden aan rommel op de parkeerplaats achter z’n woning. Rondslingerende milkshakebekers, losse deksels, rietjes en lege patatbakjes lagen op de grond. Hij schreef zich in als buurtambassadeur en leverde daarmee een bijdrage aan de oplossing. Samen met bewoners wonen startten zij op 9 maart eerst met koffie en wat lekkers om daarna de handen uit de mouwen te steken. Ook kinderen kwamen in actie, door initiatief van een moeder. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Het is belangrijk dat kinderen in een schone buurt  kunnen opgroeien en spelen. Een van de buurtambassadeurs die nabij het winkelcentrum Het Rond woont heeft tien buurtbewoners gevraagd om mee te helpen. De plaatselijke ondernemer was blij met haar initiatief en bood de vrijwilligers na afloop een drankje aan. De gemeente heeft de buurtambassadeurs gefaciliteerd met een informatieve website, www.houten.nl/houtenschoon, promotiemateriaal en materialen om in actie te komen.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1653/