maandag, 07 oktober 2019 06:31

Prijsvraag: Hoe kan dit kruispunt veiliger?

Al jaren vinden vele inwoners het kruispunt De Molen/Kruitmolen bij de bushalte in het centrum een gevaarlijk punt. Je moet er heel goed opletten. Helpt u dit probleem op te lossen?

Wat is het probleem?

Vooral in de spits zijn er veel fietsers op het smalle (brommer)fietspad en de voetgangersoversteek. Automobilisten moeten lang wachten. Zij overzien niet wat een goed moment is om te gaan rijden omdat fietsers uit drie richtingen komen en hun zicht op het fietspad beperkt is. Meestal gaat het goed, soms gaat het mis.

Heeft u de gouden tip?

Verkeerswethouder Kees van Dalen: 'We willen er graag verbetering in brengen. Experts hebben ernaar gekeken, maar we hebben dé oplossing nog niet te pakken. Heeft u een idee hoe we dit punt veiliger kunnen inrichten? Laat het weten!'

Doe mee vóór 1 november

Heeft u een goed idee? Werk het uit in een schets of ontwerp en vul vóór 1 november het formulier in op www.houten.nl/goudentip. Daar vindt u ook de wedstrijdvoorwaarden. Met uw idee kunt u een cheque van 250 euro winnen, te besteden aan fietsaccessoires bij één van de lokale rijwielhandelaren.

De gemeente maakt tussen 15 november en 15 december 2019 de uitslag van de wedstrijd bekend en neemt dan met de winnaar contact op.