maandag, 18 maart 2013 15:19

Terinzagelegging Ontwerp Beleidsnota reclame in de openbare ruimte

De gemeente Houten heeft een ontwerp ‘Beleidsnota reclame in de openbare ruimte’ ontwikkeld. De insteek van de nieuwe beleidsnota is om de gemeentelijke inkomsten uit reclame in de openbare ruimte te optimaliseren.

Een marktinventarisatie heeft uitgewezen dat er in de gemeente Houten voldoende mogelijkheden zijn om de inkomsten uit buitenreclame te vergroten. Hierbij valt te denken aan een reclamemast, reclame in abri's en een vast netwerk van A0 reclamedisplays (ter vervanging van de huidige spandoek- en driehoeksbordenlocaties). Om ongewenste maatschappelijke effecten tegen te gaan, zijn basisrandvoorwaarden aan de reclame gesteld. Deze randvoorwaarden hebben betrekking op verkeersveiligheid, gebruik en beheer van de openbare ruimte, ruimtelijke kwaliteit,  duurzaamheid en zedelijkheid. De ontwerpbeleidsnota ligt van 13 maart tot en met 23 april ter inzage op het gemeentehuis. Om de nota in te zien moet u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak. U kunt de nota ook hieronder downloaden.

Ontwerp Beleidsnota reclame in de openbare ruimte (pdf - 2MB)

Heeft u vragen over het nieuwe beleid of wilt u een reactie of advies geven, dan kunt u hiervoor tot en met 23 april contact opnemen met dhr. E. Mauritz, bereikbaar via telefoonnummer 030 - 63 92 611 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1660/