maandag, 18 maart 2013 11:21

Sportverenigingen vertegenwoordigd in Platform Sport Houten

Op donderdag 14 maart heeft de gemeente Houten samen met het Platform Sport Houten een convenant informatievoorziening gesloten. De twee partijen gaan samenwerken om met name de betrokkenheid van sportverenigingen bij het opstellen en implementeren van het sportbeleid, meer vorm geven.

Het Platform Sport Houten zal alle sportverenigingen in de gemeente Houten vertegenwoordigen. Voor de gemeente Houten is het van belang dat inwoners van Houten kunnen deelnemen aan een georganiseerde of ongeorganiseerde sport. Sporten bevordert de gezondheid en actieve leefstijl bij de inwoners van Houten en verbetert de sociale samenhang. Om dit op een goede manier te kunnen organiseren is samenwerking nodig van de gemeente en de sportverenigingen.

Wederzijdse informatievoorziening

De wederzijdse informatievoorziening die ontstaat zal op allerlei sportzaken betrekking hebben, waaronder: het opstellen en implementeren van gemeentelijk sport- en beweegbeleid, het vaststellen van regels, het inrichten van grondgebied voor sport- en recreatiefuncties en het realiseren, veranderen en vernieuwen van sportaccommodaties.

Samenwerking

De gemeente Houten zal er alles aan doen om alle relevante beleidsontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op het sportbeleid te bespreken. Het is daarom wenselijk dat Platform Sport Houten en de gemeente Houten elkaar tijdig betrekken bij de planvorming en/ of ontwikkeling van sportbeleid. Jaarlijks evalueren beide partijen de manier waarop zij elkaar hebben geïnformeerd over en de mate waarin zij betrokken zijn bij plannen die in ontwikkeling zijn.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1659/