donderdag, 02 juli 2020 12:36

Zomerlezen voor de jeugd

Wethouder Jan Overweg opende op 23 juni het project Zomerlezen met Bip. Op basisschool de Vlinder reikte hij daarvoor Zomerlezentasjes uit aan de kinderen van groep 1 t/m 4. 

Door middel van het project Zomerlezen met Bip wil de Bibliotheek Lek & IJssel kinderen én hun ouders stimuleren om (voor) te blijven lezen in de vakantie. Zo blijven kinderen niet stilstaan in hun taalontwikkeling.
Groep 4b van De Vlinder mocht voor de gelegenheid buiten op het schoolplein luisteren naar het verhaal ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.’ Wethouder Jan Overweg vertelde daarna dat hij zelf ook erg van lezen hield vroeger.

In de tasjes die wethouder Overweg uitdeelde, zit een prentenboek en hét Zomerlezenpaspoort van Bip. Kinderen kunnen stempels verdienen door deel te nemen aan activiteiten, zelf boekjes te lezen of de Bibliotheek te bezoeken. Aan het einde van de zomer wordt er onder de ingeleverde stempelpaspoortjes een iPad verloot.

Ook meedoen? Kinderen die geen paspoort hebben gekregen op school, maar wel graag mee willen doen, kunnen een paspoort ophalen in de Bibliotheek, zolang de voorraad strekt. Ook de activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Een overzicht daarvan is te vinden op https://www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerlezen.html