zondag, 14 april 2013 14:00

Play Ball!

Het buitenseizoen is nu eindelijk echt begonnen. De afgelopen weken moesten nog herhaaldelijk trainingen en oefenwedstrijden worden afgelast, maar het weer is net op tijd genoeg verbeterd om weer eens lekker buiten te kunnen spelen. Het wedstrijdseizoen is dan ook dit weekend gelukkig gewoon volgens plan van start gegaan.

 Het spits werd vrijdagavond afgebeten door het seniorensoftbal team met een thuiswedstrijd tegen de Moorfielders. De mannen uit Ede bleken een maatje te groot: onze Draken dolven met 8-19 het onderspit.

De zaterdag begon beter. De honkbalpupillen 1 verzamelden al om 8.00 uur aan de Warinenpoort. Hoewel twee spelers jammer genoeg verstek moesten laten gaan, werd in de nog vochtige weide van de Green Hearts een prima potje honkbal gespeeld. Het was een hele leuke wedstrijd die ook nog eens winnend werd afgesloten met 5-7. Voor een replay van de hele match kun je deze link volgen. Klik even op replay en geniet! 

Thuis op Sportpark De Stenen Poort speelden de Bliksemdraken ondertussen vanaf 10.00 uur een leuke Rookie League Beeball wedstrijd met een team van de Zuidvogels.Het Major League Beeball team én de Vuurdraken speelden tegelijkertijd uitwedstrijdjes bij en met de Hilversum Hurricanes. Anja, de coach van de Majors, meldde: 'We zijn bijzonder hartelijk ontvangen bij de Hilversum Hurricanes. Het was een leuk partijtje.  Omdat het weer zo goed was hebben we 3 innings gespeeld. Er werd goed gecatcht, heel goed geslagen en hard gerend.' Prima dag voor de Beeballers dus.

Om half één ontvingen de honkbal aspiranten Quick op ons eigen veld. Dat werd ook een mooie pot. De eerste honkslag van het seizoen was voor Jasper en Ramon sloeg een geweldige homerun. Ook zonder 'gelijkmakende' slagbeurt wonnen onze jongens met 8-7! Van deze wedstrijd is het verloop ook online te volgen. Maar sla ook vooral het verslag van de coach en teamcoördinator Remco Lablans niet over.

 Ondertussen was het kersverse pupillen 2 honkbalteam al helemaal naar Lelystad afgereisd, waar zij hun eerste echte honkbal wedstrijd bij en tegen de Falcons zouden spelen. Dat werd ook een succes! Ze hebben heel lekker gespeeld, genoten van de wedstrijd en de leuke entourage én nog bijna gewonnen ook. De Falcons scoorden net één puntje meer; het werd 10-9. Spannend hoor!

 De softbalaspiranten moesten nog veel verder. Ze togen naar Enschede voor hun eerste dubbel tegen de Tex Town Tigers. De eerste wedstrijd was nog even wennen maar de tweede ging meteen al veel beter. Het werd 21-1 en 12-5. Hier werd ook gescoord. Klik hier voor het resultaat.

 De laatste wedstrijd van de zaterdag was voor de honkbal junioren. Zij speelden ook op ons eigen veld en kregen de Red Caps op bezoek. Tja Red Caps thuis ...... altijd moeilijk (?!). Hoe dan ook kwamen onze junioren niet helemaal lekker in de wedstrijd en verloren ze met 2-8. De scheidsrechter Remco Lablans bleek gelukkig een goed masker te hebben aangeschaft. Het weerstond keurig de door Damian geworpen bal. Al met al is het toch de moeite waard om hier even terug te kijken hoor. Klik ook in dit geval op replay.

 Zondag begon de dag toch wat frisser en vochtiger dan verwacht. Op ons eigen veld speelden de softbal pupillen hun eerste competitiewedstrijd tegen de Hilversum Hurricanes. Die zijn we als club dit weekend dus drie keer tegengekomen! Hoewel onze meiden met 16-5 verloren was het een leuke wedstrijd om te zien. Vooral de estafette na afloop was heel erg spannend. Als je benieuwd bent naar het verloop moet je beslist hier even een kijkje nemen.

 Het eerste echte weekend buiten eindigde geheel in stijl met een wedstrijd van de heren honkballers tegen Quick 2. Zelfs de voorzitter die had beloofd dit weekend niet meer op de club te verschijnen kwam nog een kijkje nemen. Tja verdwaald tijdens de zondagmiddagwandeling hè. Dat kan gebeuren. Het was een interessante wedstrijd. De eerste vijf innings werd goed gespeeld. In de zesde inning ging het mis. Door een paar 'interessante oplossingen' ging de kleine voorsprong verloren. Het werd gelukkig in de gelijkmakende slagbeurt goedgemaakt (eindstand 6-5) maar het lijkt me van groot belang dat de heren nog eens goed terugkijken naar die eerste helft van de zesde inning. Opsteker is wel dat Dylan prima heeft geworpen en ook andere nieuwe spelers echt een aanwinst blijken! De oudjes doen het trouwens ook nog lekker. Mooie vangbal van JW in de eerste inning zeg! En de bunt waarmee hij de wedstrijd besliste was natuurlijk ook heel lekker. Volg deze link voor een replay. Vergeet ook niet even naar de prachtige set foto's van Jeroen Weimar te kijken!

 Als je wilt weten waar je de Dragons het volgend weekend wedstrijden kunt zien spelen, kijk dan even op deze pagina op onze website. Tip: zaterdag 20 april spelen alle Beeball teams in de ochtend vanaf 10.00 uur wedstrijden op ons eigen veld!

 Maar er is meer te beleven op de velden van de Houten Dragons. Woensdagavond traint Jong Oranje weer op ons veld. Heel leuk én leerzaam voor spelers, coaches, trainers en andere liefhebbers van soft- én honkbal. Kom vooral een kijkje nemen.

Read more http://www.houtendragons.nl/index.php/nieuws/club-nieuws/282-play-ball