donderdag, 20 juni 2013 10:46

Herindelingsontwerp Noordvleugelprovincie ter inzage

De huidige twaalf provincies worden tot aan 2025 omgevormd tot vijf landsdelen, als het aan het kabinet ligt. Als eerste wil het kabinet de provinciebesturen van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland samenvoegen. De projectnaam van deze samenvoeging is Noordvleugelprovincie.

Om de Noordvleugelprovincie te realiseren is een herindelingsontwerp opgesteld, bestaande uit een wetsvoorstel en een Memorie van Toelichting. Iedereen kan een zienswijze indienen op het herindelingsontwerp. Dit kan van 17 juni tot en met 16 oktober 2013. Het wetsvoorstel en de Memorie van Toelichting liggen van 19 juni tot en met 16 oktober 2013 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis. Tevens vindt u deze hieronder. U kunt uw zienswijze op de volgende manieren indienen:

  • Schriftelijk naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, postbus 20011, 2500 AE Den Haag, onder vermelding van Noordvleugelprovincie.
  • Per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij het indienen van uw zienswijze is het verzoek om naam, adres, woonplaats en eventueel emailadres te vermelden. Het ministerie van BZK zal alle reacties verwerken. Alle indieners van een zienswijze krijgen een ontvangstbevestiging en in een later stadium een inhoudelijke reactie. Voor meer informatie, zie ook www.rijksoverheid.nl/noordvleugelprovincie en www.provincie-utrecht.nl/toekomstutrecht.