donderdag, 20 juni 2013 10:50

Fietspad Beusichemseweg officieel geopend

Woensdag 12 juni heeft wethouder Kees van Dalen het vrijliggende fietspad aan de Beusichemseweg in ’t Goy officieel geopend. Per fiets arriveerde hij aan het einde van het fietspad ter hoogte van de Tuurdijk, waar vele bewoners stonden te wachten in de kersenboomgaard.

Wethouder Kees van Dalen memoreert: 'Hoewel het fietspad al zo’n 30 jaar onderwerp van gesprek is, is met het indienen van het burgerinitiatief eind 2008 een definitieve doorstart gemaakt.’ Het welslagen van de aanleg van het vrijliggende fietspad is gepaard gegaan met gezamenlijke inspanning van gemeenten, aannemer, aanwonenden, klankbordgroep en de aanliggende bedrijven met hun economische belangen. De gemeente heeft de aanleg van het fietspad geheel uit eigen financiële middelen bekostigd. ‘Met de grondeigenaren zijn heel wat pittige gesprekken aan de keukentafel gevoerd’, zegt wethouder Kees van Dalen. Langs de Beusichemseweg is het voor fietsers en automobilisten nu een stuk veiliger en het Houtens fietsnetwerk in het buitengebied is uitgebreid. De Beusichemseweg is de belangrijkste (fiets)verbinding van ’t Goy met Houten.

Onthullen rustplek

Wethouder Kees van Dalen onthult de rustplaats. Op de achtergrond staat het carbidkanon waarmee het officiele openingsschot is gegeven.Samen met initiatiefnemers van het eerste uur, Wim Adriaanse en Jeroen van Oostrom, onthult wethouder Kees van Dalen de rustplek van gerecyclede materialen. Marijn te Kolsté heeft de compositie gemaakt en het de titel ‘binnenstebuiten‘ meegegeven. De bank en bloembak hebben op Het Rond gestaan, de lantaarnpaal is door Citytec ter beschikking gesteld. 

Achtergrond

In december 2008 is een burgerinitiatief gestart door de bewoners van de Beusichemseweg in ’t Goy.  Zij dienden een verzoek in voor een veilig en vrijliggend fietspad langs de Beusichemseweg. Er volgde een periode met onderzoeken en plannen om het fietspad (financieel) te kunnen realiseren. De definitieve bekrachtiging van het college om het fietspad aan te leggen volgde in augustus 2012. In november is de aannemer begonnen met de werkzaamheden en op 12 juni 2013 heeft wethouder Kees van Dalen het vrijliggende fietspad officieel geopend.