woensdag, 30 oktober 2013 17:36

Houten 5e MKB vriendelijkste gemeente

MKB Nederland heeft in de afgelopen periode onderzocht welke gemeenten MKB vriendelijk beleid voeren. De verkiezing is gebaseerd op de mening van ondernemers. Regionale ambassadeurs hebben samen met regionaal managers van MKB-Nederland colleges van B&W benaderd. Hierbij is gesproken over het verbeteren van het mkb-ondernemersklimaat.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren de regeldruk in de gemeente, de omvang en transparantie van lokale belastingen en heffingen, maar ook bijvoorbeeld de manier waarop er voor gezorgd wordt dat het lokale bedrijfsleven zo min mogelijk last heeft van opgebroken straten.

Houten kwam in deze verkiezing in de gemeente Utrecht op een vijfde plek. Bij de vorige verkiezingen werd Houten zevende, een mooie stijging dus.

In de top van de ranglijst viel met name Vianen op met een stijging van plek 24 naar een derde plaats! Het is de vraag wat Houten hiervan kan leren zodat het kan stijgen op deze ranglijst. Niet vanwege het lijstje, maar omdat het MKB dé werkgever en aanjager van de economie van Nederland is.

VVD Houten zet zich voortdurend in om de regeldruk te verminderen en lokale lasten zo laag mogelijk te houden. Een vijfde plaats is dan bemoedigend, maar nog onvoldoende om tevreden te zijn.

De volledige ranglijst van de gemeente Utrecht:

Ranglijst MKB vriendelijkste gemeente

 

 

Read more http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/60046/