vrijdag, 27 december 2013 19:54

Politiek bespreekt beleidsplan zorg voor jeugd in Houten

De gemeente wordt in 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Een deel van deze taken heeft zij nu ook al; een deel neemt zij over van de rijksoverheid en van de provincie. Tegelijk met het overhevelen van de taken wordt een bezuiniging doorgevoerd; de gemeente moet het voor minder geld doen dan het Rijk en de provincie er nu aan besteden. Zij zal dus keuzes moeten maken.

Op dit moment bereidt de gemeente zich voor op de nieuwe taken. Hierbij werkt zij onder andere samen met gemeenten in de regio. Het is nog niet zeker hoe de opdracht voor de gemeente precies zal luiden. Dat hangt onder andere af van de nieuwe wetten die de Eerste Kamer nog moet goedkeuren. De komende tijd zal vanuit de politiek, zowel in Den Haag als in de gemeenteraad, meer duidelijkheid komen.

Veelgestelde vragen over zorg voor jeugd

Een deel van de taken die de gemeente erbij krijgt, gaat over de zorg voor jeugd. Op 7 januari bespreekt de politiek het beleidsplan hoe de gemeente Houten de zorg voor jeugd wil organiseren (zie onder 'Politiek bespreekt beleidsplan zorg voor jeugd'). De gemeente en het Centrum voor Jeugd en Gezin Houten krijgen regelmatig vragen over de uitvoering van de zorg voor jeugd. De vragen die wij op dit moment kunnen beantwoorden hebben wij voor u op een rijtje gezet. U vindt ze, met de antwoorden erbij, op www.houten.nl/jeugdzorg. Wij verversen de vragenlijst regelmatig. Staat uw vraag er niet bij? Mail hem naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij ‘Onderwerp’ zet u ‘vraag zorg voor jeugd’

Nadere informatie

Heeft u vragen over dit bericht? Wilt u meedenken over de uitvoering van de zorg voor jeugd? Of wilt u op een andere manier informatie ontvangen, bijvoorbeeld een bijeenkomst? Laat het weten in een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan ook: 030-63 92 611.

Politiek bespreekt beleidsplan zorg voor jeugd

Op 7 januari vergadert de politiek in Houten over het beleidsplan hoe de gemeente de zorg voor jeugd wil organiseren. In het plan staat ook welke middelen de gemeente wil inzetten en hoe zij invulling geeft aan haar eigen rol. U bent van harte welkom om de vergadering in het gemeentehuis bij te wonen (aanvang 21.00 uur). Als u spreektijd wilt, kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier. Het beleidsplan zorg voor jeugd kunt u downloaden op de pagina http://www.houten.nl/jeugdzorg