dinsdag, 18 februari 2014 10:33

Natte voeten: bent u klaar voor een overstroming?

De afgelopen weken werd Groot-Brittanië geteisterd door stormen en buien. Hierdoor staan grote delen van Engeland en Wales onder water. Kan dit ook in Nederland en zelfs in Houten gebeuren?

Nederland is de best beveiligde delta ter wereld. Maar we moeten ons best doen om ervoor te zorgen dat het zo blijft. Om ook in de toekomst veilig te blijven tegen hoog water heeft het Rijk het Deltaprogramma opgesteld. In het Deltaprogramma zijn maatregelen opgenomen om wateroverlast te voorkomen. De rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen werken samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en kenniscentra. Ook Houten krijgt maatregelen. De Lekdijk tussen Amerongen en Nieuwegein wordt in de toekomst verstevigd. Zodat deze ook bestand is tegen meer extreme weeromstandigheden. Ondanks alle maatregelen, kan het gebeuren dat we ook in Houten te maken krijgen met wateroverlast.

Weet u wat u moet doen in geval van een overstroming? Kijk hier voor tips of bekijk het filmpje op youtube over natte voeten. Want Houten veilig, dat doen we samen.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/bekijk/artikel/natte-voeten-bent-u-klaar-voor-een-overstroming/