maandag, 26 november 2012 08:30

Vraagtekens bij onafhankelijkheid onderzoek naar verbreding snelweg door Amelisweerd

 Vorige maand beloofde de minister een onafhankelijk onderzoek naar alternatieven voor de verbreiding van de Ring Utrecht bij Amelisweerd. De Vrienden van Amelisweerd en de initiatiefgroep 'Kracht van Utrecht' hebben echter vraagtekens bij de onafhankelijkheid van dit onderzoek.
GroenLinks Houten staat achter hen. Juist nu is er geen behoefte aan meer asfalt op de A27, zeker niet als daarvoor weer een deel van Amelisweerd moet sneuvelen.

Vraagtekens bij onafhankelijkheid onderzoek naar verbreding snelweg door AmelisweerdDe Vrienden van Amelisweerd en de initiatiefgroep 'Kracht van Utrecht' hebben op 19 november in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer gevraagd de onafhankelijke opzet van het onderzoek naar alternatieven voor de verbreding van de Ring Utrecht te garanderen.

Op 10 oktober dit jaar zegde minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) in een debat op initiatief van GroenLinks dit onafhankelijk onderzoek toe aan een Kamermeerderheid die hier om had gevraagd. Afgelopen week gaf minister Schultz van Haegen in een brief aan de Kamer antwoord op een aantal openstaande vragen. In een bijlage gaf de minister haar visie op het inhoud van het onderzoek.

De brief van de minister en haar voorstellen ten aanzien van het onafhankelijk onderzoek zijn aanleiding voor de Vrienden van Amelisweerd om in een mail aan de Tweede Kamerfracties te vragen om de toegezegde onafhankelijkheid te garanderen. Als gast in Buitenhof (18-11-2012) sprak de minister over 'allemaal nog even een keer door laten rekenen,' alsof dit slechts een formaliteit zou zijn.

GroenLinks Houten staat helemaal achter de opvattingen van de actiegroepen. Juist nu is er geen behoefte aan meer Asfalt op de A27 en al zeker niet als daarvoor weer een deel van Amelisweerd moet sneuvelen.

Meer weten:
Standpunt GroenLinks over verbreding A27 bij Amelisweerd
Minister Schultz van Haegen in Buitenhof, 18 november 2012
Website Vrienden van Amelisweerd
Website initiatiefgroep 'Kracht van Utrecht'

Lees meer http://houten.groenlinks.nl/vraagtekens-bij-onafhankelijkheid-onderzoek-naar-verbreiding-snelweg-door-amelisweerd