zaterdag, 06 september 2014 00:00

Criminaliteitscijfers augustus in Houten

De VVD Houten maakt elke maand een overzicht van inbraken in auto's en woningen in de gemeente Houten. Hier zijn de resultaten van de afgelopen maand.

Waren de inbrekers nog met vakantie of maakten ze juist gebruik van het feit dat u er niet was? Vorig jaar was augustus de maand waarin inbrekers blijkbaar terug waren van vakantie.

Augustus was inderdaad weer een maand waarin er meer dan de vorige maanden werd ingebroken. Waar er doorgaans vaker meer in auto's ingebroken, waren nu meer woningen het doelwit. Dit jaar werd er gemiddeld 20,5 keer ingebroken in auto's, voor de afgelopen maand bleef dit steken bij twaalf keer. Vooral De Staart werd druk bezcht: er werd in vier auto's ingebroken.

In augustus werd er dus fors meer ingebroken in een woning: acht inbraken en zes pogingen daartoe! Gemiddeld werd er dit jaar in Houten 5,25 keer ingebroken en 2,9 keer een poging geregistreerd.

Het aantal inbraken is nog steeds lager dan in 2013 al moet gezegd worden dat september inmiddels slecht begonnen is. Het aantal autoinbraken is met twee 'nog aan de lage kant', maar het aantal woninginbraken is zorgwekkend hoog. In de eerste week van september zijn al zes inbraken en twee pogingen gerapporteerd op www.StopDeCriminaliteit.nl.

Let daarom op in uw buurt en meldt verdachte situaties direct bij de politie via 112 zodat deze toename tot een halt gebracht kan worden!