dinsdag, 30 september 2014 00:00

Rondetafelgesprek over ontsluiting Hofstad III via Kamgras

Woensdag 1 oktober stond een rondetafelgesprek op het programma over de ontsluiting van Hofstad III. Oorspronkelijk staat de ontsluiting gepland via de weg Kamgras, de aanwonenden echter pleiten voor een andere weg: de huidige bouwweg via het Raaigras.

Dit omdat zij vrezen dat deze weg te onveilig wordt als gevolg van de toename van verkeer.

Bewoners van Castellum zijn het hier niet mee eens omdat met deze aanpassing groen rondom Castellum verdwijnt terwijl dit een van de redenen was om hier een huis te kopen. Ook werd door de bewoners een uitspraak van de Raad van State aangehaald waarin aangegeven wordt dat het Kamgras veilig genoeg is voor de afwikkeling van het toekomstige verkeer.

Het boeiende rondetafelgesprek op locatie in Limes (Raaigras 101a) werd voorafgegaan door een schouw langs de verschillende oplossingen en pijnpunten. 

Dat het onderwerp leeft werd goed duidelijk door de volle tribune en het feit dat er meerdere insprekers waren vanuit Kamgras én vanuit Castellum. De insprekers lieten weten waarom de eigen oplossing de voorkeur heeft. Hier bleek duidelijk uit dat beide groepen lijnrecht tegenover elkaar staan. 

Wethouder van Dalen gaf nog maar eens aan dat ontsluiting via het Kamgras op basis van onderzoeken de beste optie is. Er is bovendien aanvullend budget beschikbaar om maatregelen te nemen om de verkeersveiligheid te verbeteren. VVD commissielid Robert Paling vroeg waarom de toezeggingen van de wethouder in februari over het verbeteren van de verkeersveiligheid nog niet doorgevoerd zijn. De wethouder antwoordde hierop dat dit pas gedaan wordt nadat er een besluit is genomen over de ontsluiting. 

Het onderwerp wordt verder behandeld in de debat- en besluitvormende raad van 7 oktober.

Voor het rondetafelgesprek was er een rondgang langs pijnpunten en mogelijke oplossingen. Het rondetafelgesprek werd op locatie gehouden in Limes. Een mooi initiatief waar veel mensen op af kwamen.