donderdag, 02 oktober 2014 00:00

Landmacht oefent in regio

In het gebied tussen Ameide, Everdingen, Houten en IJsselstein houdt de Koninklijke Landmacht volgende maand een meerdaagse oefening. Deelnemers zijn de leden van de 43e Gemechaniseerde Brigade en medewerkers van civiele partijen in de VeiligheidsRegio Utrecht.

De oefening – van 5 tot en met 8 november – is er vooral op gericht om de samenwerking tussen de militairen en de andere partijen te trainen. Er worden geen helikopters of rupsvoertuigen ingezet. Wel wordt gebruikgemaakt van wielvoertuigen. Militair personeel draagt een wapen, maar maakt uitsluitend gebruik van oefenmunitie.

In principe wordt alleen geoefend in openbaar gebied. Daarbuiten moeten deelnemers vooraf toestemming vragen aan de eigenaar of beheerder van het terrein.

De oefenende eenheid doet er alles aan om overlast en hinder aan derden te voorkomen. Mocht onverhoopt schade door de oefening ontstaan, dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims Postbus 90004 3509 AA Utrecht, telefoon (030) 218 04 20; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maak uw melding zo compleet mogelijk en noteer gegevens zoals de soort schade, naam eenheid, kenteken voertuig en locatie, datum en tijd.