woensdag, 15 oktober 2014 00:00

Buurtpreventie: Lokaal Alarm Systeem (LASapp) in Houten

Na een pilot in de wijk de Mossen gaan de gemeente, woningstichting Viveste en de politie, dit systeem van buurtpreventie met behulp van social media in heel Houten invoeren.

Iedereen kan deze gratis LASapp nu downloaden en zich aanmelden voor één van de groepen. Weten hoe het werkt? Kijk dan in deze handleiding. De groepen voor Houten zijn aangemaakt via www.houten.nl/veilig. De gemeente voegt iedere aanmelder daarna toe aan de juiste groep.

De politie en de beheerder van de groep krijgt daarna de aanmeldingen van de gemeente door. De LASapp werkt heel eenvoudig om deelnemende buurtbewoners verdachte zaken in de omgeving door te geven. Maar de politie wil dat er dan eerst 112  wordt gebeld.

De LASapp wordt per wijk (b.v. De Mossen, De Muren, De Poorten ...) geactiveerd. De deelnemers moeten werken volgens:  SAAR, (Signaleren, Alarmeren, Appen, Reageren)

De app is te vinden in de Apple App Store en de Google Play Store onder lokaal alarm systeem. De app is gratis. De app werkt niet op een Windows telefoon.