maandag, 20 oktober 2014 00:00

Doe mee aan de Dag van de Toekomst!

Wilt u meepraten en meebeslissen over de toekomst van Houten? Wilt u bovendien een bijzondere en creatieve dag beleven? Kom dan zaterdag 29 november aanstaande naar de Dag van de Toekomst.

U maakt in dat geval deel uit van de eerste Houtense burgerjury!

De Dag van de Toekomst draait om uw ideeën voor de toekomst van Houten. Om de zaken die u belangrijk vindt, waar ú zich hard voor wilt maken. Samen met de andere deelnemers bespreekt u hoe u de toekomst van Houten ziet. Voor uzelf, uw straat, uw wijk of voor Houten als geheel. En wat nodig is om dat toekomstbeeld te realiseren. Verder beslist u mee over de keuzes die we in Houten moeten maken. Het is mooi als u al kant en klare ideeën heeft. Maar u bent ook van harte welkom als u graag meedenkt, meepraat en meebeslist over de ideeën van anderen.

Afwisselend programma

Het programma is heel afwisselend. Naast gesprekken zijn er ook filmpjes, muziek en theater:

• Na een gezamenlijke start gaat u met andere inwoners in gesprek. Dat gebeurt in kleine groepjes onder deskundige leiding. Iedereen komt aan bod. In de ochtend staan uw beelden en ambities voor Houten centraal. Tussendoor kunt u een aantal keer stemmen.

• Na de lunch is er een inspirerende voorstelling. Deze gaat over passies en wensen en hoe je die samen met anderen waarmaakt. Natuurlijk gaan we dat samen vertalen naar praktische acties voor Houten. Want….de weg naar 2025 begint hier en nu.

Wanneer en waar is het precies?

De Dag van de Toekomst is zaterdag 29 november. Het begint om 09.00 uur (inloop). Het programma start om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De dag wordt gehouden in het goed bereikbare gebouw van middelbare school Houtens. Voor koffie, thee, limonade en lunch wordt gezorgd. Gratis kinderopvangOp de Dag van de Toekomst kunt u gebruik maken van gratis kinderopvang. Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u dat wilt.

Aanmelden

U kunt deelnemen aan de Dag van de Toekomst als u zich aanmeldt. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 november aanstaande. Dat gaat via het digitale aanmeldformulier. Telefonisch opgeven kan ook, op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur, via (030)-63 92 611.

Vol is vol

Om praktische redenen bedraagt het maximum aantal deelnemers ongeveer 350. Meld u dus snel aan!

Uitnodiging van de burgemeester

Ongeveer 4.000 inwoners van 16 jaar en ouder krijgen deze week een persoonlijke uitnodiging van de burgemeester. Deze inwoners zijn willekeurig geloot uit de basisregistratie personen. Let dus op uw brievenbus, misschien hoort u erbij. Met deze uitnodiging willen we de inbreng van een brede en zo representatief mogelijke groep inwoners bevorderen. Via de middelbare scholen komt er ook extra aandacht voor jongeren.