zaterdag, 01 november 2014 00:00

Forse toename criminaliteit in Houten

Zoals u weet is veiligheid voor de VVD een belangrijke prioriteit. Om een goed beeld te hebben van de criminaliteit in Houten publiceren we iedere maand een overzicht van inbraken in auto's en woningen in de gemeente Houten.

Na de slechte maand september waarin een trendbreuk plaatsvond, was oktober ronduit dramatisch. Het aantal inbraken was zo hoog dat de criminaliteit voor het eerst sinds maart weer hoger is dan het afgelopen jaar in dezelfde periode. Dit terwijl het aantal inbraken tot en met augustus nog een dalende lijn liet ziet en 9% lager was dan over dezelfde periode in 2013.

In grafiek is te zien hoe de verdeling tussen autokraken, woninginbraken en pogingen daartoe is. Duidelijk is dat de forse stijging in oktober met name worden veroorzaakt door het aantal autokraken. Vorige maand werden maar liefst 43 autokraken gemeld, het hoogste aantal tot nu toe. In vergelijking met oktober vorig jaar meer dan een verdubbeling!

Ook het aantal woninginbraken was erg hoog: maar liefst twaalf keer werd er ingebroken en in vier gevallen werd er een melding gedaan van een poging tot inbraak. De maand kan hiermee met recht dramatisch genoemd worden: sinds het rapporteren van criminaliteit op deze website was er geen maand met zoveel inbraken!

Zoals altijd worden er in de zogenaamde donkere maanden van het jaar meer inbraken gepleegd. De verwachting is dan ook niet dat november veel beter zal zijn. Het is dan ook van belang waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112.

De Doornkade en de Koedijk werden weer zoals veel vaker veelvudig bezocht door autokrakers. Nieuw in het rijtje is het Mos: niet eerder werden er zoveel autoinbraken in een maand gemeld in deze wijk.