vrijdag, 19 december 2014 00:12

Hartje Houten van start

Van 20 t/m 23 december is er in Theater aan de Slinger een grote Houtense kerstproductie waar maar liefst 100 amateurkunstenaars en 4 jonge professionele makers aan meewerken.

De voorstelling komt tot stand in samenwerking met Big Band Houten, theatergroep Splinter, Theaterkoor Houten, dansstudio Stardance, Jeugdtheaterschool Aan de Slinger en het Houtens Muziek Collectief. Grote kans dus dat u een van de talenten op het podium kent!

In Hartje Houten maken we kennis met vier Houtense stelletjes die ieder op hun eigen manier de dagen richting kerst beleven. We volgen Noël die alle kerstversiering in de stad naar beneden haalt, Pieter die het achter haar aan terug ophangt en Rico die moed verzamelt om Lieve mee naar het kerstgala te vragen. Dit terwijl een stand-in Jozef en Maria verkleumen in de kerststal, mijmerend over ‘hoe het had kunnen zijn’. Zij vinden het jammer dat ze op Het Rond zijn geplaatst, waar niemand ze komt bekijken. En dan hebben we nog het verhaal van Hans die het roer omgooit en thuiskomt als de kerstman. Alle personages zijn bezig met de toekomst van Houten en de mogelijke veranderingen die ‘Houten 2025’ met zich mee zal brengen. 

Hartje Houten gaat over onzekerheid in de liefde in een tijd die draait om samen zijn. Uiteindelijk komen alle verhaallijnen samen, en wel in het hart van Houten. Voor de stad Houten is een onmisbare rol weggelegd: de stad houdt zich niet netjes op de achtergrond, maar speelt in het verhaal mee. In Hartje Houten is de stad als een familielid: soms mateloos irritant, maar je kunt er onmogelijk niet van houden. Een heerlijk herkenbaar liefdesverhaal met kerstgevoel.

Speelschema:
Zaterdag 20 december 20.15 uur (Première)
Zondag 21 december 14.30 uur (Matinee) (uitverkocht)
Zondag 21 december 20.15 uur
Maandag 22 december 20.15 uur (uitverkocht)
Dinsdag 23 december 20.15 uur

trefwoorden & personen:
theater aan de slingerhartje houten

Media