woensdag, 29 april 2015 10:24

Uit volle borst galmen op de fiets

Sinds zaterdag 25 april heeft Houten een zangfietspad. Wethouder Kees van Dalen opende samen met Jan Peter Westein (voorzitter Fietsersbond Houten) het pad langs het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Veerwagenweg 1. Het zangfietspad is een idee van kunstenares Mapije de Wit en wordt gemarkeerd door borden.

Natuurlijk kan iedereen gewoon overal lekker zingen op de fiets. Ruim 75 procent van de fietsers in Nederland zingt op de fiets. Maar sommigen hebben een klein duwtje in de rug nodig om zich veilig genoeg te voelen om vrijuit te zingen. Veel mensen die graag zingen op de fiets onderbreken hun gezang bijvoorbeeld wanneer er iemand langs fietst of loopt. En dat terwijl veel mensen het juist leuk vinden om iemand zingend op de fiets tegen te komen. Zingen en fietsen, het schept een band en geeft plezier.

Daarom heeft Mapije het zangfietspad bedacht. De eerste borden verschenen twee jaar geleden in het Westerpark in Amsterdam. Jannie den Engelsman van de Fietsersbond Houten heeft het initiatief genomen voor een zangfietspad in Houten. Zij vond dat in Fietsstad Houten een zangfietspad niet mag ontbreken.

Fietsliedjes zijn te vinden op houten.fietsersbond.nl