zaterdag, 16 mei 2015 16:08

Pastoor Gerben Zweers neemt afscheid van Houten

Pastoor Gerben Zweers neemt afscheid van Houten Omroep Houten
Op 17 mei nam Pastoor Gerben Zweers afscheid van RK parochie heilige Paus Johannes 23, waar hij in oktober 2013 werd geïnstalleerd.
Zweers was al pastoor van de parochie heilige Suibertus (Tiel, Culemborg, Geldermalsen, Buren en Neerijnen) en kreeg PJ 23 erbij (Houten, Bunnik, Wijk bij Duurstede). Hiermee werd hij in een klap eindverantwoordelijk voor twee enorm grote parochies met in totaal 36.000 parochianen.

Loes van der Horst, vice voorzitter van het bestuur, bedankte Zweers in een afscheidstoespraak. Ze sprak bewondering uit. “Je kreeg ineens alles dubbel: teams, werkoverleggen, alles. Je bent erin geslaagd om de teams samen te smeden tot een team. Rekening houdend met de competenties van iedereen. We krijgen het op de rit. We gaan samen op weg. Zonder te fuseren. Door de samenwerking is het gelukt ons naar een hoger niveau te tillen. Waarbij je blijdschap van het geloof hebt ingebracht. En dat is een absolute meerwaarde.”
Zweers gaf bij zijn afscheid aan dat hij onder de indruk is van de hoeveelheid mensen die zich in Houten inzetten voor de locaties en de parochie. Hij memoreerde dat verschillende parochianen uit Houten in de lintjesregen enkele weken geleden zijn onderscheiden voor hun inzet. Zijn volgende post is Arnhem.

Media

Charles Verwimp - Omroep Houten