dinsdag, 01 maart 2016 21:16

Van snoep-Vierdaagse naar gezonde Vierdaagse

De Avond4daagse Houten organiseert samen met JOGG Houten een bijeenkomst over gezonde traktaties tijdens de Avondvierdaagse. Vorig jaar hebben beide organisaties er al voor gezorgd dat alle wandelroutes langs watertappunten lopen.

Ook heeft een aantal scholen vorig jaar al gekozen voor gezonde ‘pauzehappen’. Toch is er nog steeds veel resultaat te behalen als het gaat om een gezond alternatief tijdens het wandelfestijn.

Voor wie?

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor organisatoren van de Avondvierdaagse op de basisscholen en voor kinderopvangorganisaties die willen bijdragen aan de gezonde vierdaagse. U krijgt informatie over hoe je als school een gezondere Avondvierdaagse organiseert.

Programma

Voedingspraktijk Houten laat zien (en proeven) welke pauzehappen een gezond alternatief zijn. Partou Kinderopvang laat voorbeelden zien van de aanpak van een gezond Avondvierdaagse-menu. Dat ook lokale ondernemers een rol kunnen spelen bij de gezonde snack, laat Martijn Steenman van AH Oude Dorp zien.

Wanneer

De bijeenkomst is op maandag 7 maart van 19.30 tot 21.30 uur in café De Bak, Houtense Helden aan de Slinger 2 (oude politiebureau). U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..