zondag, 02 oktober 2016 15:04

Houten Veilig Tent 13 oktober in Den Oord

De Houten Veilig Tent staat op donderdag 13 oktober van 17.00 – 19.30 uur op het grasveld naast de voormalige basisschool De Wegwijzer, Lupine-Oord 6 in de wijk Den Oord.

In de Houten Veilig Tent kunnen inwoners meer informatie krijgen over rookmelders en woninginbraak (veilig wonen). Aanwezig zijn medewerkers van de gemeente, politie en VRU/brandweer. Ook burgemeester Wouter de Jong zal aanwezig zijn.

Rookcontainer

De brandweer neemt een rookcontainer mee; in deze container kunt u ervaren hoe het is om brand in huis te hebben.

Actie rookmelders

Inwoners die langs komen bij de Houten Veilig Tent op 13 oktober maken kans op een gratis rookmelder. Wist u dat u met een rookmelder 14 minuten eerder de brand ontdekt en 112 kunt bellen? Met een rookmelder in huis kunt u levens redden. Dus kom langs bij de tent en doe mee!

Kunt u niet bij de Houten Veilig Tent langskomen? Ga dan naar www.houten.nl/rookmelders en vul uw postcode en huisnummer in. Zo weet de gemeente of u wel of geen rookmelder in huis heeft.

Waarom de Houten Veilig Tent?

Van 10 t/m 16 oktober is het de Week van de Veiligheid. In die week geven partijen als politie en brandweer extra aandacht aan veiligheid in en om het huis. Denk aan brandveiligheid, inbraakpreventie en rookmelders. Daarnaast kent de politie het Donkere Dagen Offensief: in de wintermaanden zijn inbrekers en andere criminelen vaker actief. Via de Houten Veilig Tent informeren politie, brandweer en gemeente de inwoners en geven ze tips over wat bewoners zelf kunnen doen.

Kijk voor meer informatie op www.houten.nl/veilig