donderdag, 06 oktober 2016 14:06

Vraag voor de brandweer? Stel 'm via WhatsApp

Vragen over brandveiligheid in en om het huis kunt u nu ook via WhatsApp aan de brandweer stellen. De brandweer in de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is hiervoor bereikbaar via nummer 06-12 95 85 99. De vragen worden tijdens kantooruren beantwoord door brandveiligheidsexperts.

WhatsApp is laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en 9,5 miljoen Nederlanders zijn gewend ermee te communiceren. Een logische uitbreiding van de dienstverlening van de brandweer.

WhatsApp is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen over het voorkomen van brand in en om het huis. Dit kan middels een bericht, maar ook door het versturen van een foto of filmpje ter verduidelijking.

VRU brandweer vindt het belangrijk om dit onderwerp onder de aandacht te brengen en om goed bereikbaar te zijn voor het beantwoorden van vragen. Doel is om de brandveiligheid en het brandveiligheidsbewustzijn te vergroten. Want de brandweer kan het niet alleen. Brandveiligheid is ieders verantwoordelijkheid.

Ivonne Vliek, programmamanager Stimulerende Preventie: “75% van de woningbranden in de regio Utrecht begon in het 2e kwartaal van 2016 bij de schoorsteen, een elektrisch apparaat of in de keuken. Weet u hoe u zo´n brand kunt voorkomen? Mensen kunnen zelf zorgen dat brand wordt voorkomen door bijvoorbeeld elektrische apparatuur goed te onderhouden en overbelasting, vuilophoping en schade aan apparatuur te voorkomen. Wij helpen hen graag door alle vragen hierover te beantwoorden.”

Heeft u geen WhatsApp? Of heeft u een vraag over een ander onderwerp aan VRU brandweer? Neem dan contact op via telefoon (088-878 1000) of e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Zie ook www.vrubrandweer.nl.

Met de introductie van WhatsApp komen de inloopspreekuren van de brandweer, elke eerste maandag van de maand, te vervallen.